• Redaksjon

Intervju med Josefine Åmli

Josefine Åmli, 22 år og kommer fra Fredrikstad.

På Instagram heter jeg @amlifoto og jeg er nyoppstartet hundefotograf.

Jeg har ikke mange følgere enda, nærmer meg 200.

Jeg er også glad i å ta bilder av mennesker, men det er hunder som er mitt favoritt-motiv. Jeg har lenge hatt lyst til å starte noe for meg selv, og jeg har egentlig visst lenge at jeg vil drive med foto, i hvertfall noe innenfor den sjangeren. Jeg har drøyet og egentlig sett for meg at det ikke ville funke, men midt under corona-pandemien fant jeg ut at «gjør jeg det ikke nå, gjør jeg det aldri».


Hvem inspirerer deg på instagram?


Det finnes så mange fotografer og kontoer som inspirerer meg men for å nevne ett par på foto så er det

  • @gryhimle

  • @studiohodne_furry_friends

  • @inspawrationphotography.

Sistnevnte er vel også mitt store forbilde, med alt hun har fått til og hvor dyktig hun er. De tre har litt forskjellig stil, men er så dyktige og er kontoer jeg har fulgt lenge også før jeg startet selv.

Det beste jeg gjør ila en dag er faktisk å redigere bildene mine. Jeg elsker å være ute å ta de, snakke med kundene, møte nye hunder osv men det er noe eget med å sette seg ned i ro, med en tekopp og bare fokusere fullt på bildene og ta meg god tid til å bringe frem det beste i bildet.


Jeg har lenge hatt lyst til å starte noe for meg selv, og jeg har egentlig visst lenge at jeg vil drive med foto, ihvertfall noe innenfor den sjangeren. Jeg har drøyet og egentlig sett for meg at det ikke ville funke, men midt under corona-pandemien fant jeg ut at «gjør jeg det ikke nå, gjør jeg det aldri». Hundefoto var ett veldig lett valg. Jeg har hund selv, en Shetland Sheepdog som heter Luna, trener aktivt med henne og er utdannet hundeinstruktør.).


Jeg er så glad i hunder, og jeg elsker å få frem det unike blikket og uttrykket en hver hund har. Jeg vil være den fotografen folk tar med seg på trening og får kule treningsbilder, ut i skogen for noen nydelige portretter eller bilder av hele familien med hunden for å forevige minner.

Jeg syntes det er så viktig å få fine bilder av hundene sine, som virkelig «er dem» og som man kan ha for alltid. Mitt fokus på Instagram er nå å bygge nettverk, få flere følgere og vise hva jeg kan! Jeg er veldig ny, så for meg handler det mye om å vise meg frem og gjøre så folk husker meg. Jeg har hatt litt giveaways både på Facebook og Instagram for å få mere engasjement rundt profilen min, og jeg prøver å være aktiv på story mot følgerne mine.


Jeg er egentlig nå veldig stolt over at jeg ser fremgangen min, og jeg begynner å vokse. Jeg har fått nettside, flere fotooppdrag og mange tilbakemeldinger på bildene mine som er utelukkende positive.


Følg gjerne Josefine Åmli på hennes reise for å oppnå sine drømmer:

@amlifoto

@littlelunasheltie


3 funfacts om meg!

  1. Jeg sier veldig ofte «vi» fordi Luna (sheltien) også er en del av firmaet. (Fast modell)

  2. Jeg elsker å reise i Norge, kunne reist landet bare for å fotografere.

  3. Jeg drømmer også om å nå langt i agility.


46 views0 comments

Recent Posts

See All