• Redaksjon

Tips mot sommerplager for hesten
Det er herlig å slippe hestene ut på beite og se gleden hos sin bestevenn! Men dessverre er andre dyr også der som gjør livet litt mindre avslappende. Her får du noen tips om hvordan du kan beskytte hesten mot klegg, knott, mygg og flått.

Når kleggen flyr fra dyr til dyr for å suge blod, er det en risiko for at den skal overføre smitte fra dyr til dyr, og de åpne sårene etter kleggbittene skaper risiko for infeksjoner og for at spyfluer skal legge egg i sårene.


Sommeren er høysesong for plagsomme insekter. Heldigvis er det mye du kan gjøre for å beskytte hesten mot den verste plagen.

Sett inn hesten på dagtid

Hvis hesten plages alt for mye, kan det være nødvendig å sette den inn når det er mest insekter ute på dagtid for å gi den en pause.

Smør inn og spray

Insekter setter seg gjerne på kroppsdeler som hesten ikke kan nå med enten hale eller munn. Slike steder er oppå krysset, på ørene og til en viss grad under magen. Det er disse kroppsdelene på hesten som det er viktigst å smøre inn med preparater. Det finnes mange forskjellige produkter på markedet, så forhør deg med hva som passer best for din hest.


Det finnes en rekke lindrende for hester å få kjøpt som kan lindre plagene. Insektmidler kan holde insekter unna eller drepe dem. Drepende insektmidler er langtidsvirkende og som regel veldig effektive. Giftstoffene kan være skadelige for vannlevende dyr. Frastøtende insektmidler er basert på stoffer med en lukt som insektene ikke liker. Et frastøtende insektmiddel kan være like effektivt som de drepende, men virketiden kan være kortere.

Ikke klipp hesten

La man og hale vokse om sommeren, så får hesten en naturlig beskyttelse og kan forsvare seg.

Kle på hesten

Maske, hette og dekken hjelper hestene. Bruk fluepannebånd med beskyttelse for øyne og ører på hesten når du rir.Planlegg paddocken

Hvis det er mulig, bør hestene kunne velge mellom åpent landskap og småskog. Da kan de bytte miljø etter temperatur, slik at de kan unngå svermer.
30 views0 comments

Recent Posts

See All

Hest